Saulutė vis dažniau užkopia ir spigina pranašaudama pavasarį, tad atėjo metas sėjai. Iš viso pririnkau 12 veislių sėklų. Apie jas galite paskaityti anktesniuose dienoraščiuose (Sėklų pirkimas ir Sėklų pirkimas 2 )Tikrai nemažai, tiesiog pirmaisiais metais nelengva išsirinkti, norisi visko. Tikiuosi ta gausa padės išsirinkti ko iš tikro reikia ir kitais metais bus galima judėti tam tikromis kryptimis. Galbūt įspūdžių aprašymai padės ir Jums.

Norėjau sėti sėklas į gryną durpių substratą su perlitu, tačiau nepavyko rasti atskirų šių komponentų. Teko rinktis gruntą skirtą specialiai pomidorų sėjimui (gamintojo teigimu), kuris susideda iš durpių ir trąšų, be perlito. Kad būtų lengviau susigaudyti daigų veislių gausoje, rinkausi mažų vazoniukų konteinerį, eiles sužymėjau plastikinėmis kortelėmis.

Pomidorų sėjos priemonės

Apie substrato kokybę daug gero pasakyti negaliu, galbūt palyginimui reikėjo įsigyti kelis. Durpės neapdorotos, nemažai įvairių priemaišų ir stambių dalių, tai nėra pageidautina sėjant sėklas. Dėl konsistensijos buvo sunkiau paskirstyti žemes, išspausti duobutes. Užpilant sėklas reikėjo rūpintis, kad šios nebūtų prispaustos dideliais grunto gabalais. Kitą kartą ieškosiu kitokių, jei problema kartosis reikės bandyti persijoti ar galbūt permalti.

Substratas pomidorų sėkloms

Teko atidarinėti daugybę sėklų paketėlių, kai kuriuose jos supakuotos hermetiškai, kai kuriuose tiesiog subertos tiesiai, be papildomos apsaugos. Reikės atkreipti dėmesį, ar tai turėjo įtakos daigumui. Bandžiau išrinkti taisyklingiausios formos, didžiausias ir plaukuočiausias. Problema, kad kai kurios veislės apskritai be plaukelių :) Į "Ivet H" pakete apskritai tik 10 sėklų buvo įdėta, tad nebuvo ir iš ko rinktis :) Užtat "Marmande" ir "Minibel" galėsiu pasidalinti ne su vienu. Duobutes dariau vidutiniškai 1 cm gylio, smulkesnes sėklas tiesiog stengiausi užpilti mažesniu sluoksniu.

Sėklos

Skyriau vieną eilę vienai veislei. Kiekviena eilė pažymėta plastikine kortele su pavadinimu bei sėjos data. Vėliau reikės visą informaciją suvesti į užrašus. Papurškiau šiltu vandenėliu ir užklojau polietilenu skirtu kepimui, toks pasitaikė po ranka :) Dabar sėjinukai mėgaujasi 26 laipsnių šiluma, tikiuosi netruks parodyti savo viršūnėles.

Žymėjimas