Ką gi, netruko prabėgti žiema ir vėl artėja skanėstų auginimo metas. Šiek tiek patirties jau sukaputa, tad reikalai einasi lengviau. Nebereikia galvoti apie šiltnamį, įrangą, lieka tik vėl išsirinkti krūvą smagių veislių. Kai kurias patikusias praeitais metais auginsiu vėl, bet bus ir naujų, kaip ir pernai labiausiai vilioja spalvų bei formų įvairovė. Taigi pristatau šio sezono augintinius.

Auginti pernai ir patikę

Red Cherry

Red ir Chocolate Cherry

 

Štai ką teigia sėklų gamintojas:

"Ankstyva veislė, sėjama kovo-balandžio mėnesį arba 60 dienų iki sodinimo į gruntą. Puikiai auga šiltnamiuose arba vazonuose.

Daigus sodiname 40x50. Auginimo laikotarpis 60-70 dienų. Derlius liepos-rugpjūčio mėnesį.

Pastabos: vaisiai apvalūs, 15-20g. Tinka salotoms, papuošimui ir konservuoti."

Kodėl pasirinkti vėl: labai skanūs, saldūs, anksti mezga, ilgai dera, praktiškai nepastebėjau jokių trūkumų. Taip pat auginsiu ir Chocolate Cherry, savybės panačios, tik tamsūs ir dar saldesni.

 
Delizia

Delizia

 

Štai ką rašo gamintojas:

"Selekcijos naujiena. Aukštaūgiai, iki 150 cm aukščio, labai derlingi, atsparūs pomidorų mozaikos virusui ir fuzariozei. Vaisiai stambūs, mėsingi, gruoblėtos formos, oranžiniai-raudonos spalvos su žalsvomis juostelėmis, puikaus skoio, iki 200g svorio"

Kodėl pasirinkti vėl: nuostabaus skonio, malonios minkštos konsistencijos, gan anksti dera ir noksta. Delizia pomidorai buvo linkę skilinėti labiau nei kiti, tačiau anksčiau minėti privalumai viską atperka.

 
Black Russian

Black Russian ir Black Truffle

 

Gamintojas apie Black Russian:

"Aukštaūgiai, ankstyvi. Vaisiai juodai raudonos spalvos, mėsingi, puikaus skonio, labai aromatingi, plokščios formos, 100g svorio."

Kodėl pasirinkti vėl: labai skanūs (tiesą pasakius neteko ragauti neskanių tamsių pomidorų :) ), gausiai dera, vaisiai dideli. Black truffle panašūs, tik dar didesni.

 
Ivet H

Ivet H

 

Gamintojo informacija:

"Labai ankstyvas hibridas skirtas auginti polietileniniuose šiltnamiuose. Augalas stiprus, atsparus stresams ir ligoms, užaugantis iki 1,8m aukščio, vaisių svoris 130-150g. Šis hibridas pasižymi kokybe, skoniu, derlingumu.

Sėjama nuo sausį-balandį, derlius gegužį-spalį."

Kodėl pasirinkti vėl: tikrai neblogas hibridas, labai gausūs (nors krūmas gan mažas) ir atsparūs ligoms. Kai kitus jau buvo nukankinęs grybas, Ivet laikėsi puikiai.

 
San Marzano

San Marzano

 

Gamintojas:

"Vidutinio ankstyvumo, indeterminantinė 1,5-1,8 aukščio veislė. Vaisiai 90-110 gramų, pailgos formos, labai skanūs, geros konsistensijos (mėsingi). Tinka šviežiam vartojimui ir konservavimui, iš vaisių spaudžiamos sultys. Auginami šiltnamiuose ir lauke, auginant lauke reikalingos atramos.

Sėja: kovas-balandis;

Derlius: liepa-rugpjūtis"

Kodėl pasirinkti vėl: labai gerai laikosi nuskinti, skonis neblogas.

 

Kiti

 

Sodinsiu po vieną krūmą ir Goldene Kionigin bei Green Zebra. Pirmoji gan įnoringa, sunkiai dygo, augo, derėjo taip pat negausiai, tačiau skonis pasakiškas. Green Zebra skonis egzotiškas, bet daug tokių nesuvalgyčiau, vienas daigas bus pats tas.

 

Naujos veislės

Ananasinis

Ananasinis pomidoras

 

Patraukė spalva ir dydis (vaisiai net iki 900g). Turėtų būti saldūs, mažai sėklų. Ne hibridas, tad bus galima sulaukti savų palikuonių :)

 
Gigantinis

Giant

 

Patraukė vien tik pavadinimas ir apibūdinimas, kad tai daržo monstras :) Marketingas suveikė. Vaisiai apie 500g, paketėlyje daugybė sėklų (250 mg). Jei ką domina, rašykite This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pasidalinsiu.

 

 
Indigo Rose

Indigo Rose

 

Pardavėjų tituluojami pačiais tamsiausiais kada nors išvestais pomidorais. Ypatingai gausiai turi antocianino (flavonoidų grupės antioksidanto), kuris ir suteikia spalvą.

 
Orange Russian

Orange Russian

 

Teko prisiklausyti apie jaučio širdies tipo pomidorų auginimo sunkumus, tačiau pamačiau šiuos gražuolius ir nusprendžiau pabandyti. Žada labai gerą skonį.

 
Black Sea Man

Black Sea Man

 

Visi ragauti juodieji pomidorai nenuvylė, tikiuosi to paties ir iš šių. Krūmai vidutinio dydžio, tad bus galima kur nors kompatiškai įkombinuoti, tinka ir didesniems vazonams.