Parišti pomidorai
 

Praėjo kelios savaitės nuo perkėlimo į šiltnamį ir pomidorai jau griuvinėjo, prašėsi parišami. Apatiniai lapai, kurie rėmėsi į juodą plėvelę, šiek tiek apdegė, bet bendra būklė atrodo tikrai gerai. Kadangi naktys dar tikrai šaltos, plėvelė praverčia. Prasidėjus karščiams, forumo dalyvės patarimu, uždengsiu šiaudais, kad saulė nekaitintų juodo paviršiaus. Laistymo sistema veikia neblogai, bet tris laistymus po dvi valandas išbėgo apie 60 litrų. Mažėjant vandens dingsta slėgis ir lašėjimas vyksta lėčiau. Užpildžiau vėl bačką, įpyliau trąšų (apie pusę rekomenduojamos dozės) ir nustačiau laistymą po tris valandas (vietoje dviejų) kas tris dienas.

Pernykštis pomidorų rišimas šiek tiek sukėlė problemų, jie vis griuvinėjo, tad šiais metais pridėjau porą patobulinimų. Pomidorai augantys arčiau sienelės vis dar parišti virvėmis, o arčiau takelio pririšti prie bambukų. Bambukai papildomai sutvirtinti horizontaliomis lazdomis, taip pat nuo jų eina po papildomą lazdą link sienelės, jos sukryžiuotos ir susidaro savotiški narveliai. Jie padės pomidorams mažiau linkti, taip pat bus kur papildomai prisegti tuos, kuriems narvelių neužteks. Reikia dar poros papildomų bambukų pakryžiavimui. Kol kas konstrukcija laikosi, pajudinus negriūva :) Tikiuosi pomidorų svoris jų taip pat neveiks :)

 
Vazoniniai pomidorai

Po atostogų radau malonų siurprizą darbe, vazoniniai pomidorai primezgę vaisių. Pasėti ir persodinti jie buvo kartu su visais. Labai jiems patinka ši palangė, gauna saulės nuo pat ryto, dar šiek tiek per pietus ir gerai įšyla. Šiandien dar patręšiau biohumuso ekstraktu, turėtų būti patenkinti :)