Štai ir vėl saulė budina svietą, žiemos šalčius pargriaudama kviečia užsiimti pavasariniu džiaugsmu - sėja. Šiemet nusprendžiau ilgai nedelsti ir pradėti ruoštis anksčiau. Parinkau vasario 26, pasak mėnulio kalendoriaus ji labai patinka pomidorams. Naudojau išbandytas priemones - seną gerą daigyną, kuris jau sulankstytas, bet dar tinka, durpių substratą pomidorams, purkštuvą drėkinimui, šaukštelį sluoksnio paskirstymui. Dauguma veislių jau augintos, bet žinoma neapsieita be naujų, daugiau detalių apačioje. Paruošti sėjinukai buvo įkišti į plastikinį pagalvės maišą ir pastatyti and rytinės palangės. Po 4-5 dienų jau pasirodė pirmūnai išdygėliai. Kai išlįs visi, kol maži ketinu "pratęsti" jų dieną dirbtiniu apšvietimu , o vėliau kiek kaitalioti rytinę bei pietinę palanges.

 
Išdygę pomidorai

Kas visgi buvo pasėta

Nenuvylusios veislės ir vėl pateks į mano šiltnamį. Tai:

Chocolate Cherry - pasėti iš pernai surinktų sėklų. Turbūt jų niekada neteks atsisakyti, per daug skanūs :)

San Marzano - ne pernelyg sultingi, bet skanūs ir puikiai laikosi.

Black See Man -  labai dekoratyvus saldėsis.

Orange Russian - ne itin derlingas, bet sužavėjo savo keista konsistensija ir geru skoniu.

Perun - pernai neauginti dėl neryškaus skonio, tačiau šiemet sodinsiu lauke kaip dekoracijas. Geltonos kriaušytės gražu.

Red Cherry - kaip ir šokoladiniai, būtinas mano šiltnamio elementas dėl saldumo ir pomidoriukų gausybės.

Pineapple - pernai dėl prastų oro sąlygų taip ir nepavyko paragauti ananasų skonio, pomidorai buvo per daug vandeningi, suteiksiu šansą šiemet.

Goldene Kionigin - laabai skani, bet įnoringa. Sunkiai dygsta ir auga.

Black Russian - didžiuliai ir kaip visi juodieji ypatingai nuteikia gomurį.

Indigo Rose - gan gausūs, lengvai auga ir labai dekoratyvūs.

Visų aprašymus rasite čia arba čia arba čia

Bloody Butcher

Naujai pirktos:

Vitador - hibridas, pasirinktas dėl atsparumo ligoms ir derlingumo. Ką rašo sėklų gamintojas: "Vidutinio ankstyvumo, 160-180cm aukščio, atsparus ligms, labai derlingas hibridas. Vaisiai tamsiai raudoni, labai gero skonio, 85g svorio, sukaupti ilgose kekėse, ilgai laikosi nuskinti, tinka konservavimui".

Bloody Butcher - Pasirinktos dėl ankstyvumo ir ūgio. Bus sodinami lauke. Ką rašo sėklų gamintojas: "Labai ankstyva, žemaūgė ir labai derlinga veislė. Derėti pradeda 60 dienų po sėjos. Vaisiai tamsiai raudoni, apvalūs, nerūgštūs, aromatingi, puikaus skonio, 5 cm skersmens. Auginti galima šiltnamyje ir lauke, šiltoje, nuo vėjo apsaugotoje vietoje".

Betalux - pasirinkti dėl ankstyvumo, stiebo tvirtumo ir derlingumo. Bus auginami lauke. Ką rašo sėklų gamintojas: "Ankstyva derlinga veislė, skirta auginti lauke ir šiltnamiuose. Optimali sėklų dygimo temperatūra 20-25 laipsniai. Daigai pikuojami į puodelius, kai turi pirmąjį tikrąjį lapelį. Prieš sodinimą į lauką daigai grūdinami. Vaisiai apvalūs, sveria 70-75g. Stiebas tviras, nebūtina rišti. Derlius imamas praėjus 50-60 dienų po daigų pasodinimo"

Tangella - pasirinkti dėl gražios oranžinės spalvos. Ką rašo gamintojas: "Aukštaūgiai, dera po 75 dienų po daigų pasodinimo. Vaisiai vidutinio dydžio, apvalios, šiek tiek briaunuotos formos, oranžinės spalvos. Auginami šiltnamyje, galima lauke, šiltoje, nuo vėjų apsaugotoje vietoje".

 

Tiek kol kas žinių, sekite naujienas, pabandysime kuo nors nustebinti :)