Vėlokai, bet pagaliau pradėjo nokti beveik visi pomidorai. Galima prisiskinti ne tik ragavimui, bet ir persivalgymui :) Baisoka, kad taip ir nespės užaugti viskas iki rudens. Reikės pasinaudoti forumo kolegų patirtimi ir rinktis ankstyvas veisles, nevėluoti sėti.

Dauguma veislių pasiteisinusių pernai neunuvylė ir  dabar. Black Russian didžiuliai ir saldūs. Chocolate Cherry nors ir mažyčiai, bet viską atperka nuostabiu skoniu. Šiek tiek, bet nesmarkiai, nusileidžia Red Cherry. Deja Delizia beveik beskonė, nežinau kas galėjo nutikti, gal vandens per daug? Apskritai šita veislė kol kas rodo daug minusų - labiausiai apipulta dėmėtligės, visi vaisiai suskilinėję, vandeningi. Gali būti, kad visi šie simptomai įtakoja vienas kitą ... Sėklų Delizios nebeturiu, naujų taip pat nebeketinu pirkti.

Pomidorų rinkinys

Apie apkalbėtas veisles galite paskaityti praėjusių metų dienoraštyje, na o naujokai nusipelnė šiek tiek detalesnės apžvalgos.

Indigo Rose

Indigo Rose

Kaip ir minėjo sėklų pardavėjas, šie pomidorai tikrai juodžiausi kol kas matyti. Tačiau tik išorėje, dugnas bei vidus ryškiai oranžinis, gražus spalvų derinys. Kekės gan gausios, tikrai puošia šiltnamį. Skonis labai panašus į vyšninių pomidorų, saldus. Gal per daug vandeningi, bet kol kas esu linkusi nurašyti tai prie bendrų problemų, nes tai ne vienintelė veislė, kurioje pasireiškė.

 
Black see man

Black See Man

Vaisiai ne tokie dekoratyvūs, kokius vaizdavo sėklų pardavėjas, tačiau skonis patiko labai labai. Skaniau už Black Russian. Saldūs, mėsingi, stipraus skonio. Dera taip pat gerai, kol kas tai gausiausiai sirpstantis pomidoras. Jautresnis nei kiti vandens trūkumai, pritrūkus drėgmės greitai nuleipo. Bet be jokių abejonių bus sėjamas kitais metais, dar kelios brangios sėklos liko.

 
Orange Russian

Orange Russian

Jei nežinočiau, kad tai pomidoras, sunkiai patikėčiau :) Skonis, forma konsistencija tikrai labai keisti, primena persimoną. Labai saldus, su įdomiu prieskoniu, minkštimas pilnas plaušų. Valgant jie stringa tarp dantų :) Norint ką nors nustebinti egzotika, ši veislė pats tas, bet daugiau nei vieno krūmo nebesėčiau. Bent pas mane mezga labai negausiai, teko girdėti, kad jaučio širdies tipo pomidorai lepesni.

 

Su nekantravimu laukiu kitų veislių sirpimo. Labiausiai intriguoja ananasiniai (Pineapple), įdomu kas išaugs iš "Giant". Kol kas gigantiškumo požymių nematyti :)