Balandžio pradžioje pradėjau persodinimą iš durpių bei kokoso tablečių. Kaip ir perspėjo skaitytojai, nelabai sklandžiai vyko augimas. Džiūdavo jos gan greitai, bet palaisčius labai greitai sugerdavo drėgmę. Daigai atrodė silpnokai. Galbūt prisidėjo ir tai, kad netręšiau pomidorų papildomai, bet vis tik augę durpių tabetėse atrodė geriau. Kokosiniai daigai labiau pageltę, smulkesni. Galit pažiūrėti nuotraukoje koks margumynas.

Šaknims nepasirodė problema prasiskverbti pro medžiagą, kuri palaikė tabletės formą. Daigai buvo vieni su kitais susiraizgę, teko draugus išskirstyti. Bet visgi medžiagą keliose vietose perkirpau. Girdėjau atsiliepimų, kad nieko nedarant sunkiai sekėsi persodintiems pomidorams šaknytis. Tad tiek to patogumo su tabletėmis, lengva pradžioje, sudėtingiau vėliau.

Persodinus į sotų kompostinį substratą, daigai nepuolė iškart augti, praėjo kiek laiko, kol susiprato. Net buvau išsigandusi, kad nebus šiemet ko sodinti. Tačiau geri orai užtruko ateiti, ankstyvo sodinimo į šiltnamį nebus, tad sodiniai turėjo laiko suvešėti. Taip jau nutiko, kad apsigyvenau bute be balkonų, bet gi nėra padėties be išeities. Dabar kai gali mėgaujasi jaunuoliai saule ant stogo, grūdinasi. Gavę tiesioginių spindulių, daigai atrodė lyg vitaminais pamaitinti, tapo ryškesni. Nedidelis vėjelis taip pat į sveikatą, sutvirtėjo stiebai. Jei nėra galimybės gauti natūralaus vėjo, patartina kartais tiesiog perbraukti per jaunus pomidorus ranka.

Sode taip pat vyksta darbai, išėmiau visą seną polikarbonatą, kuris labai jau suskilinėjęs, pridumblėjęs, trupa vos stipriau palietus. Kiniška pigi kokybė. Šiuo metu dairausi geresnių polikarbonato gamintojų, taip pat atradau, jog yra izoliacinių juostų plokščių užsandarinimui. Jos neleis kauptis purvui bei dumbliams. Kol ieškau, šiltnamio žemė šauniai drėkinasi pavasariniu lietumi. Kai stogas nebuvo nuimamas, per daug viskas išdžiūdavo.

Tokie vat darbai, negaliu sakyti, kad daug laiko skiriu, kadangi po eilinės darbo dienos  namie dar laksto maža galbūt mano pasekėja :) Nemažai pastangų atėmė puslapio naujinimas, bet tai buvo investicija, dabar daug lengviau ir patogiau rašyti naujus tekstus.

 

Sėkmės pavasario darbuose :)