Balandžio 18 dieną suplanavau išdalinti  daigus į vazonus (kai kas tokiu metu gal jau planuoja ir šiltnamį užpildyti :) ). Ir supratau, kad truputį padauginau... Vietoje reikiamų maždaug 40 vienetų (kažkiek ketinu sodinti lauke), pasėjau apie 70. Nes į kiekvieną daigyklos skyrelį dėjau po dvi sėklas. Ne visos sudygo, kai kurie daigai buvo silpnoki, tai bent turėjau iš ko rinktis. Net ir įvykdžius atranką liko krūvelė gyvybingų, geros veislės pomidorų, tad pasidalinau su Facebook skaitytoja. Tiesa, besodinant baigėsi pomidorų substratas, o parduotuvėje jo neberadau. Nupirkau universalų kompostinį mišinį. Augant nematau jokio skirtumo :) Visi tos pačios veislės daigai vienodai gerai stiebiasi :) Nuotraukose daigai po savaitės ir po trijų savaičių.

 Šiuo metu jau būtų geras laikas sodinti į šiltnamį, tačiau sinoptikai pranešė apie galimas šalnas, todėl nusprendžiau sodinimą atidėti savaitei ir sodinti gegužės 13-14. Kadangi pomidorai buvo pasėti gan vėlai, tai dar gali pakentėti vazonuose.

Vienas iš sunkumų pavasarį būna šiltnamio dirvožemio drėkinimas. Per žiemą gerokai padžiūva, o sodinimo metu lauko vanduo dar nepajungtas. Reikia nešioti vandenį kibirais ir laistytuvais, be to į sausą žemę drėgmė skverbiasi nenoriai ... Šiemet šovė idėja tam tikslui panaudoti lietaus surinkimo lovelius, sumontuotus ant šiltnamio šonų. Abiejuose šonuose dabar primontuota po žarną, galai sumesti į šiltnamį ir vanduo po truputį kapsi. Reikia tik kartais perkelti žarnos galus, kad sudrėkintų kuo daugiau ploto.

Šiemet tręšimui panaudosiu perpuvusį arklių mėšlą, pasirodo nemažai žirgynų aplink Vilnių jį parduoda ir gan nebrangiai, 3 eurai už 100 litrų maišą. Jei kam įdomu, tiesiog ieškokite naudomiesi paieškos sistema, tikrai ras ne vieną rezultatą. Tikiuosi šios gėrybės gerokai praturtins žemę, nes kiekvienais metais stebiu vis prastesnį derlių, nualintas šiltnamis, o perkelti nelabai yra galimybės.